Jenis Prayascita :
Prayascita Cenik
Prayascita Gede
Prayascita Kawi
Prayascita Luwih
Prayascita Cenik :
kulit sayut, nasin sodan, raka, isuh-isuh benang putih/tebus, peselan padang lepas (rumput digulung dengan don dadap diikat benang tebus) , pere padma, taluh siap matah, lis prayascita, penyeneng, sampyan nagasari
Prayascita Gede : = prasita cenik hanya lebih besar/rakanya lebih besar
Prayascita Kawi :
kulit sayut, beras benang porosan kulit peras, raka, nasin sodan, kojong rasmen, 5 tulung sangkur, 5 tipat gelatik, 5 untek besar / nasin peras, 5 kuangen n 5 peselan ( puring, don cemara, don nagasari dibungkus don endong diikat benang tebus), isuh-isuh (2 takir yang 1 diisi takir misi dadap n benang tebus satu lagi diisi beras keduanya dimasukkan plastik), peselan padang lepas (rumput digulung dengan don dadap diikat benang tebus) , pere padma, taluh siap matah,takir daun segar diisi beras kuning n peselan, bungkak gading, sampyan nagasari, penyeneng/teterag, lis prasita.
Prayascita Luwih :
kulit sayut, beras benang porosan kulit peras, nasin sodan, tulung prasita (tamas busung dijahiti tangga menek ujungnya diisi kepet, raka, tumpeng, kojong rasmen, ….), raka, kojong rasmen, 11 tulung sangkur, 11 tipat gelatik, 11 untek besar/nasin peras, 11 kuangen n 11 peselan ( puring, don cemara, don nagasari dibungkus don endong diikat benang tebus), isuh-isuh (2 takir yang 1 diisi takir misi dadap n benang tebus satu lagi diisi beras keduanya dimasukkan plastik), peselan padang lepas (rumput digulung dengan don dadap diikat benang tebus) , pere padma, taluh siap matah, takir daun segar diisi beras kuning n peselan, bungkak gading, sampyan nagasari, penyeneng/teterag, lis prasita, tambahkan 5 peselan untuk ida nak lingsir ngarga tirta
Peselan : puring, cemara, daun nagasari semua digulung daun endong diikat benang tebus
sampyan nagasari
tamas hias megelenter
kepet di puncaknya/teterag besar n cantik
kuangen
daksina
bungkak gading
jempere
isuh-isuh (takir misiberas, takir misi sisiran don dapdap n benang,
Tidak ada komentar:
Posting Komentar