Tandingan cenik
Segehan
Tipat
Peras tulung
Banten danan
Payasan
Pesucian
Pesucian
Pengideng2an
Daun
Sodan
Soroan
Soroan jereng
Japit
Sidakarya
Japit
Sidakarya
Gelar sanga
Biu kaon
Pemiak kala
Bea kala
Pemali
Pemali
Pengulapan
Nasi rare
Nasi diungkeb
Peras
Dapetan
Sate karanga/nasi rong
Nasi jauman
Sayut agung
Segehan cacah
Segehan manca warna
Serodan
Santun
Pegoyan
Pengulapan
Sambutan
Matah-matah cenik
Matah-matah gede
Jauman
Siwa bau
suyuk
nasi angkeb
nasi rare
pemiak kala
sapu lara
kala melaradan
Pemali
nasi pemali
suyuk
nasi angkeb
nasi rare
pemiak kala
sapu lara
kala melaradan
Pemali
nasi pemali
Cara metanding
lampad: tamas, 6 celemik isi ( .....), ituk-ituk/aled segehan isi daun .... nasin sodan,1 sate
Segehan:
segehan cenik : aled segehan yi ituk-ituk/tangkih dijahiti porosan, bunga, nasi, bawang jahe uyah
segehan putih kuning untuk di merajan/padma
segehan selem di tugu penunggun karang
segehan warna/brumbun/campur untuk di jalan, di natah
segehan mewarna :
tamas dijahit 5 ituk-ituk, bunga, nasi, bawang jahe
selem utara
barak selatan
kuning kauh
putih kangin
tengah brumbun
segehan cenik : aled segehan yi ituk-ituk/tangkih dijahiti porosan, bunga, nasi, bawang jahe uyah
segehan putih kuning untuk di merajan/padma
segehan selem di tugu penunggun karang
segehan warna/brumbun/campur untuk di jalan, di natah
segehan mewarna :
tamas dijahit 5 ituk-ituk, bunga, nasi, bawang jahe
selem utara
barak selatan
kuning kauh
putih kangin
tengah brumbun
segehan cacah 5 :
segehan agung :
segehan penyambleh :
segehan agung :
segehan penyambleh :
Tipat:
Peras tulung sayut:
sayut/bagian bawah : nasi, raka; peras/ bagian atas : kanan kiri yi tulung diisi nasi rasmen, di tengah isi raka n ikat dengan karet
sayut/bagian bawah : nasi, raka; peras/ bagian atas : kanan kiri yi tulung diisi nasi rasmen, di tengah isi raka n ikat dengan karet
Banten danan:
Payasan:
Pesucian :
Alas berupa ceper/aled
Dilengkapi 5 clemik
Suwah, petat dan porosan
Dilengkapi takir berisi toya anyar
1. TEPUNG TAWAR (tepung beras, dll yg berwarna putih), arah Timur, Dewa Iswara
2. LENGIS MIIK (cair/padat), arah Selatan, Dewa Brahma
3. DON DADAP MECAKCAK, arah BARAT, Dewa Maheswara
Jadi tdk mempergunaka DON PUCUK, krena DON PUCUK dipergunakan hanya untuk KEMATIAN
4. SIGSIG (Jajan begina dibakar), arah UTARA, Dewa Wisnu
5. BUBUK CENDANA (boreh miik), tengah, Dewa Çiwa
6. Suwah
7. Petat
8. Porosan
9. Takir berisi toya anyar
Saat menaruh pesucian sllu sesuaikan letak tetandingan masing-masing.
Pesucian :
Alas berupa ceper/aled
Dilengkapi 5 clemik
Suwah, petat dan porosan
Dilengkapi takir berisi toya anyar
1. TEPUNG TAWAR (tepung beras, dll yg berwarna putih), arah Timur, Dewa Iswara
2. LENGIS MIIK (cair/padat), arah Selatan, Dewa Brahma
3. DON DADAP MECAKCAK, arah BARAT, Dewa Maheswara
Jadi tdk mempergunaka DON PUCUK, krena DON PUCUK dipergunakan hanya untuk KEMATIAN
4. SIGSIG (Jajan begina dibakar), arah UTARA, Dewa Wisnu
5. BUBUK CENDANA (boreh miik), tengah, Dewa Çiwa
6. Suwah
7. Petat
8. Porosan
9. Takir berisi toya anyar
Saat menaruh pesucian sllu sesuaikan letak tetandingan masing-masing.
Pengideng2an:
Daun
Sodan
Soroan
Soroan jereng
Gelar sanga
Biu kaon
Pengulapan
Nasi rare
Nasi diungkeb
Peras
Dapetan
Sate karangan
Nasi jauman
Sayut agung
Segehan cacah
Segehan manca warna
Serodan
Santun
Pegoyan
Pengulapan
Sambutan
Matah-matah cenik
Matah-matah gede
Jauman
Siwa bau
suyuk: tamas, 4 tekor busung di 4 arah isi (nasi, kc saur, gedang, raka), ntip (nasi n air dikantong plastik), peras tulung, belayag misi beras n pis bolong2, penyapuhan
nasi angkeb: nasi + 5 kojong jaum, raka, 5 don tabya bun dijahit, nasin sodan,
nasi rare
suyuk: tamas, 4 tekor busung di 4 arah isi (nasi, kc saur, gedang, raka), ntip (nasi n air dikantong plastik), peras tulung, belayag misi beras n pis bolong2, penyapuhan
nasi angkeb: nasi + 5 kojong jaum, raka, 5 don tabya bun dijahit, nasin sodan,
nasi rare
lampad: tamas, 6 celemik isi ( .....), ituk-ituk/aled segehan isi daun .... nasin sodan,1 sate
Pemiak kala
besek, kulit sayut, 4 tulung sangkur, ceper meplekir, 4 kuangen, raka, payasan, peras tulung
sapu lara : tamas,
kala melaradan
nasi pemali : tempeh, aled meplekir, 4 raka di 4 arah, 4 sau petik, nasi selem utara, nasi barak selatan, nasi putih timur, nasi kuning barat, 2 takir tekor sinduk